OVER ONS

Toorman Architecten Schiedam is sinds 2001 een compact architectenbureau met vijf medewerkers: architecten, bouwkundig tekenaars, projectleiders en ondersteuning.

Toorman Architecten Schiedam beweegt zich in de woningbouw, utiliteitsbouw en in bouw voor zorg, sport en cultuur. Daarnaast is Toorman Architecten Schiedam bekend om bedrijfs make-overs waarbij verouderde bedrijfsgebouwen door middel van architectonische aanpassingen weer geheel worden toegerust voor de toekomst.

BERT TOORMAN

Bert Toorman (1958) is directeur / eigenaar van Toorman Architecten Schiedam. Na zijn Atheneum B volgt hij aan de Technische Universiteit in Delft de richting Architectuur en Bouwtechniek. Al tijdens zijn studie werkt hij in het Rotterdamse stadhuis bij de afdeling Wijkaangelegenheden en Welzijnsplanning. Daar ondersteunt Bert eerst als wijkconsulent de bewonersorganisaties in de stadsvernieuwingswijken en later als bestuursconsulent de deelgemeenten. Zo helpt hij onder andere het centrale gemeentebestuur de bestemmingsplanbevoegdheid over te dragen aan de deelgemeenteraden.

Na zijn studie gaat Bert bij de Rotterdamse dienst Volkshuisvesting aan de slag als vertegenwoordiger van die dienst in projectgroepen Stadsvernieuwing in de Afrikaanderwijk en Vreewijk waar hij als mede-opdrachtgever werkt aan grote stadsvernieuwingsprojecten.

In die periode krijgt hij zijn eerste Schiedamse architectuuropdracht. Samen met Nol Heuvelhorst past hij aan de Singel een woning aan voor een invalide jongen. Na tal van freelance-opdrachten in samenwerking met Heuvelhorst, treedt Bert Toorman toe in de maatschap Heuvelhorst Architecten – Maatschap voor Architectuur en Stedenbouw. Op 1 oktober 2001 begint Bert zijn eigen bedrijf. Toorman Architecten Schiedam bestaat nu zeven jaar, is een groeiend bedrijf met veel opdrachten in Schiedam, maar ook daarbuiten.

Bert Toorman is getrouwd met Jeannette Melief, heeft 2 zoons (Tim en Luuk) en verwacht binnenkort zijn eerste kleinkind. Naast zijn werk is Bert fervent drummer in een bluesband.

TEAM

Martin

Project Leider