Gymzaal-plus op een parkeergarage
foto Gymzaal-plus op een parkeergarage, Callenburgstraat 128
foto Gymzaal-plus op een parkeergarage, Callenburgstraat 128
foto Gymzaal-plus op een parkeergarage, Callenburgstraat 128

Gymzaal-plus op een parkeergarage

Adres:Callenburgstraat 128
Plaats:Vlaardingen
Opdrachtgever:dienst Welzijn Gemeente Vlaardingen
Bouwer:van Zanten Bouw BV
Periode:Ontwerp 2006, uitvoering 2008

Op de plek waar een oud bedrijfspand in een woonwijk wordt gesloopt, wil de gemeente Vlaardingen een zogeheten Gymzaal-plus ontwikkelen. Onder het gebouw ligt een kleine parkeergarage. We moeten goed rekening houden met de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de woonwijk. Ook de rooilijnen zijn een bemoeilijkende factor. Voor de zaal is een grotere oppervlakte nodig dan de feitelijk bouwlocatie toelaat. Daarom besluiten we het gebouw aan drie zijden te laten uitkragen ten opzichte van ‘footprint’ waarin het parkeren is ondergebracht. Met materialen en afmetingen maken we het volume van de gymzaal goed herkenbaar. De overige kleinere ruimten geven we ook een eigen herkenbaarheid. Daarmee sluit het meteen aan op de kleinere schaal van de omliggende bebouwing. We geven het gebouw een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Zo gebruiken we luxe materialen zoals metselwerk, keramische gevelelementen, aluminium kozijnen en prefab-betonlijsten die je normaal niet vaak ziet bij een gymzaal.

Gymzaal-plus op een parkeergarage

Callenburgstraat 128, Vlaardingen